ذهن خوانی

ذهن خوانی چیست؟

در روانشناسی، “ذهن خوانی” یا “منتالیزم” یا “ذهن گرایی” به آن دسته از شاخه های مطالعاتی در علوم ذهنی و شعبده بازی اطلاق می شود که بر روی ادراک و فرآیندهای فکری تمرکز می کنند، به عنوان مثال: تصویرسازی ذهنی، آگاهی و شناخت، مانند روانشناسی شناختی.

منتالیست کیست؟

منتالیست یا روانکاو در واقع کسی است که از طریق اطلاعات و مهارت‌ هایش، اینطور وانمود می‌ کند که می‌ تواند روی فکر افراد تاثیر بگذارد و ذهنشان را بخواند. در حقیقت، با پیشنهادهای ظریف، اداره کردن فرآیند تصمیم‌گیری، خواندن نشانه‌های ظریف فیزیکی و روانشناسی و توجه به زبان بدن از طرز فکر افراد آگاهی پیدا می کند.

از معروف ترین منتالیست ها می توان به درن براون، تئودور آنه من، گای باولی، پیتر ترنر و غیره اشاره کرد.

در ایران برترین و معروف ترین منتالیست آقای علی فروتن می باشد.

آموزش ذهن خوانی

در اینجا به چند تا از ساده ترین و قدیمی ترین حرکت های ذهن خوانی اشاره می کنیم که مطمئنن تا به حال در مورد راز آن هیچ خبری نداشتید مگر اینکه یک منتالیست یا ذهن خوان باشید.

ذهن خوانی با اعداد

تصور کنید شخصی را بدون اینکه بشناسید ملاقات می کنید و از ایشان می خواهید تا یک عدد بین 1 تا 5 را انتخاب کند و بعد از انتخاب، شما عدد مورد نظر را که شخص در ذهنش انتخاب کرده را فاش می کنید!

ذهن خوانی با رنگ

یا تصور کنید از یک نفر می خواهید که به یک رنگ فکر کند و سپس شما بدون هیچ شک و شبه ای رنگی که سوژه انتخاب کرده را فاش می کنید.

راز این ذهن خوانی ها بسیار ساده است فقط کافی است که به کتاب “اجبار های روانشناختی” اثر آقای “باناچک” نگاهی بیندازید.

آموزش ذهن خوانی با اعداد

برای انجام این تکنیک فوق العاده فقط کافی است که به یک نفر بگویید “یک عدد بین 1 تا 5 در ذهنت انتخاب کن” و چون در اینجا از کلمه “بین” استفاده می کنید، به طور روانشناختی شده 99 درصد افراد عدد “3” را انتخاب می کنند!

آموزش ذهن خوانی با رنگ

شما از یک نفر می خواهید تا به یک رنگ فکر کند و سپس بدون هیچ معطلی رنگی را که سوژه در ذهنش انتخاب کرده را فاش می کنید.

چطور ممکنه؟

مثال اول:

اگر به یک نفر بگویید “اسم یک رنگ را بگو” اکثر افراد رنگ “قرمز” را نام می برند. حالا می توانید قبل از اجرا گوشی موبایل سوژه را قرض بگیرید و داخل یادداشت گوشی بنویسید “شما رنگ قرمز رو انتخاب خواهی کرد” یا می توانید از قبل روی یک کاغذ این جمله را نوشته و بدون اینکه سوژه ببیند آن را تا کنید و به سوژه بدهید و سپس بعد از اینکه سوژه اسم رنگ را گفت به او بگویید کاغذ یا موبایل را باز کند و پیش بینی شما را ببیند.

مثال دوم:

اگر به یک نفر بگویید “ازت می خوام که به یک رنگ فکر کنی”، معمولا با گفتن این جمله اکثر افراد رنگ “آبی” رو انتخاب می کنند.

دلیل تفاوت این دو مثال این است که در مثال دوم به آنها زمان بسیار کوتاهی برای فکر کردن داده اید، در حالی که مانند مثال اول فرصتی برای فکر کردن نداشتند.

آموزش ذهن خوانی

اجبار های روانشناختی در ذهن خوانی

اگر شما از شخصی بخواهید که خیلی سریع به یک “شکل ساده” فکر کند، آن شکل ساده “مربع خواهد بود”، اما اگر به آنها اجازه فکر کردن بدهید آن شکل ساده “مثلث” خواهد بود.

اگر از کسی بخواهید که به یک گل زیبا فکر کند و نامش را بگوید آن گل معمولا “گل رز” خواهد بود یا می توانید به سوژه بگویید “یک گل با ساقه بلند را نام ببر” و باز هم گل رز را معمولا نام خواهند برد.

فقط توجه داشته باشید که در بعضی موارد همانطور که گفته شد، شما نباید به سوژه اجازه فکر کردن بدهید و باید سریع از آنها بخواهید تا به چیزی فکر کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری